Начало Цени Промоции Стани Клиент Поща Потребители
ФОРУМ Общи Условия     Контакти Защо VikNET?

Защо VikNET, а не друг Интернет Доставчик?

VikNET има изградена оптична мрежа до всяка сграда. Оптичните преносни среди не се влияят от атмосферни условия ( бури, гръмотевици, светкавици, мъгли и др ). При останалите мрежи съществува опасност да повредите собствените си компютри и мрежови устройства, поради опасността от статично електричество по медния кабел.

Кажете НЕ на изгоряли LAN (мрежови) карти. Както може би ви се е случвало ако сте били потребител на други мрежи - след буря/гръмотевици нямате интернет и когато се обадите за да проверите какъв е проблема, след дълго 'разследване' се оказва, че видиш ли проблема бил при вас и най-вероятно ви е изгоряла LAN картата, което се случвало често при бури и гръмотевици. Оптичната ни мрежа защитава всички наши потребители от подобни аномалии и нередности.

Кажете НЕ на спирането на Интернета по време и след всяка буря/гръмотевици. Разполагайки със собствена подземна оптична мрежа - VikNET гарантира стабилността на мрежата дори в подобни екстремни ситуации, като бури/светкавици/гръмотевици.

Кажете НЕ на висящите кабели по стълбове, лампи и улици – Мрежата на VikNET е изградена изцяло подземно и отговаря на всички изисквания от Европейския Съюз. Кабелите висящи по лампи/стълбове и други не са ‘ГРОЗНИ’, а ‘НЕЛЕГАЛНИ’ и рано или късно държавните органи ще ги премахнат.

Кажете НЕ на измамните реклами на фирмите за Интернет - VikNET наистина ви дава това, което сте прочели в нашите реклами/листовки/сайтове.

Кажете НЕ на нелицензираните доставчици на Интернет. VikNET е регистрирана по Обша лицензия за изграждане и поддържане на мрежа за предаване на данни. Не се доверявайте на фирми, които ви убеждават, че кабелите на всички фирми висят по лампите и стълбовете, и че ако искате да се предпазите от гръмотевици и природни бедствия – просто трябва да си сложите ‘гръмозащитник’. Няма защита която да ви спаси от гръмотевица/светкавица. Затова просто нетрябва да се подлагате на тази опасност. Оптичните кабели не пренасят електрични импулси, а светлина. Не са електропроводими, затова не съществува физичен закон по който да привлекат гръмотевица или светкавица. Оптичните кабели са съставени от фибростъкло и пренасят само СВЕТЛИНА. VikNET достига до всяка сграда посредством оптичен кабел. Това гарантира вашата безопасност.

Кажете ДА на стабилната и непрекъсваема връзка. Проведените тестове показват, че стабилността на мрежата на VikNET е достатъчно голяма, за да бъде възможно да се слуша радио онлайн без да прекъсва в продължение на 3000 минути (50 часа). Тестовете са с международно радио, което показва не само стабилността на връзката към български сървъри, а и тази на международната ни свързаност. Проведения тест е с онлайн радио от www.justmusic.fm - тест на който малко от големите доставчици на Интернет издържаха.


   www.VikNET.com

    

 

Copyright © 1999-2009 VikNET.com All Rights Reserved.

All rights reserved on all pictures and texts.